[wpseo_breadcrumb]

het funktrunk verhaal

En het FunkTrunk team

Wij vertellen je graag het verhaal over het ontstaan van FunkTrunk, dé draadloze vintage Bluetooth speaker. Wij bouwen oude koffers en buizenradio’s om tot een Bluetooth speaker. De nieuwste techniek, veilige en goede kwaliteit versterker, in een oud jasje.

Jan-Peter van amerongen

Bedenker & techniek

06-43008965

Jan-Peter is als IT consultant werkzaam bij de Radboud Universiteit. Echter in zijn ambitie om echt dingen te maken is hij tevens actief als die bierbrouwer.

Nanda wintjes

Design

06-14489759

Nanda is al 6 jaar succesvol aan het ondernemen met I am Recycled. Sinds 2016 gestart als erkende zorgaanbieder (regio Nijmegen) en biedt dagbesteding aan.

michiel player

Service & verkoop

06-83890039

Michiel, de vriend van Nanda, werkt al 4 jaar met haar samen. Naast het maken van nieuwe FunkTrunk’s houdt hij zich bezig met de service en verkoop van FunkTrunk’s. 

Samenwerking

In de zomer van 2016 hebben wij elkaar leren kennen, toevalligerwijs hebben wij beiden een ruimte gehuurd in het tijdelijke bedrijfsverzamelgebouw op de Berg en Dalseweg 295 te Nijmegen (het voormalige Montessori College). Jan-Peter was met een aantal vrienden/kennissen een brouwerij gestart (de Karakter bierbrouwerij) in de voormalige aula van de school. Nanda en Michiel zagen hun kans om van een puur online bedrijf, en werkend vanuit thuis, de stap te zetten naar een bedrijfslocatie die als winkel, opslag en als werkplaats zou dienen. Ook met de gedachte om onze dagbestedingsactiviteiten verder te kunnen uitbreiden. Er was direct een klik. Naast handje schudden en kennismaken hadden wij met z’n drieën al snel het idee dat we elkaar zouden kunnen helpen. Zo gedacht, zo gedaan. In het begin is de samenwerking ontstaan doordat wij de houten bierkratten maakten voor de brouwerij, deze fijne samenwerking werd al snel uitgebreid met activiteiten zoals het bottelen, het regelen van de verhuur van de aula voor feesten etc.. 

Het ontstaan van de FunkTrunk

Al doende kwam het idee van Jan-Peter, om van oude vintage koffers draadloze speakers te maken, ter sprake. Jan-Peter had al het voorwerk al gedaan en zelfs een werkend prototype gemaakt. Daarnaast was hij los gegaan op o.a. marktplaats om de nodige unieke vintage koffers en boxen in te slaan. Het ontbrak hem alleen aan tijd om dit allemaal alleen te doen. Kort daarna zijn we met z’n drieën in overleg gegaan, al snel waren we het met elkaar eens. Wij gaan samen FunkTrunk’s creëren. De gedachte om oude vintage koffers en boxen een nieuw leven te gunnen en hiermee een werkelijk vette draadloze speaker te maken past volledig in het concept van I am Recycled. 

Uniek product

Ons uitgangspunt en onze focus is om telkens weer een uniek (draadloos-)product te creëren. Gave vintage koffers en (goedwerkende-)boxen, buizenradio’s uit de jaren 60 en 70 en transistorradio’s uit de jaren 50. Dit allemaal gecombineerd met de nieuwste techniek. Alle FunkTrunk’s zijn voorzien van een Bluetooth-versterker. Elke FunkTrunk is uniek, dat geldt ook voor het geluid. Wil je het beste geluid? Dan kan je beter een Sonos of soortgelijk product aanschaffen. Maar als je echt een vette draadloze speaker wilt die je overal mee naar toe kan nemen en die zorgt voor maximale sfeer, dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

FunkTrunk werkplaats

Inmiddels hebben we op de Hatertseweg 23 te Nijmegen onze FunkTrunk werkplaats volledig ingericht en zijn wij continu op zoek naar vette, originele en vintage koffers, tweedehands speakers, buizenradio’s, transistorradio’s en overige benodigdheden. Het maken van de juiste combinaties, om zo de ultieme vormgeving en uitstraling te creëren aan onze FunkTrunk’s is ons voornaamste doel. 
Alle FunkTrunk’s worden door ons met de hand gemaakt, elke FunkTrunk is uniek en kent zijn eigen uitdagingen tijdens het productieproces. Sommige FunkTrunk’s ontstaan in één dag, andere hebben meer tijd nodig en die tijd nemen wij dan ook. 

FunkTrunk Collectie

Bekijk onze actuele FunkTrunk Collectie

Contact

Neem gerust contact met ons op:
Bellen: 024-67 58 142
Mailen: info@funktrunk.nl
Of stel je vraag/opmerking gerust (en eenvoudig) via WhatsApp